Kwas hialuronowy cena

Kwas hialuronowy (HA) został wyodrębniony 70 lat temu. Jego nazwa pochodzi od czasu szkliście przezroczystego wyglądu (z greckiego hyalos = szkło). Kwas hialuronowy trzeba aż do grupy związków nazywanych glukozaminoglikanami. Unia ów rozpoczął swoją dynamiczną karierę w kosmetologii gdy stwierdzono, że w miarę starzenia jego kompozycja w skórze zmniejsza się czysty kwas hialuronowy
. Glukozaminoglukany sumarycznie spośród elastyną tudzież kolagenem są elementami podstawowymi struktury takich tkanek jak padlina a cera. Glukozaminoglukany w połączeniu z białkami stanowią większą część macierzy pozakomórkowej.
HA sławę zawdzięcza wskutek zdolności utrzymywania nawilżenia skóry.Połowa całego kwasu hialuronowego zawartego w organizmie człowieka znajduje się w skórze. 3/4 masy naszego ciała stanowi mowa trawa, HA utrzymuje znaczną części tej wody (wodę hydratacyjną) w organizmie kwas hialuronowy cena
. Kontroluje plus liczba płynu tkankowego, zawartego w macierzy pozakomórkowej.
Składniki HA w skórze maleje jak jeden mąż spośród wiekiem, co jest jedną spośród przyczyn zmian zawartości wody w skórze. Także odblask UV powoduje dramatyczne zmiany w rozłożeniu natomiast dystrybucji HA. Wespół ze zmniejszającą się ilością HA w skórze, włókna kolagenowe dezorganizują się co prowadzi do charakterystycznych zmian starczych.
Badania wskazują, że najmniejsze cząsteczki kwasu HA korzystnie wpływają na odbudowę uszkodzonego naskórka (otarta skóra powtórnie klapa się nabłonkiem).
Działanie nawilżające HA związane jest profesjonalny kwas hialuronowy
spośród niezmiernie silnymi właściwościami higroskopijnymi. HA w prosty procedura osłania skórę, tworząc klisza na jej powierzchni. Ma doskonałe właściwości łagodzące, efektywnie nawilża przesuszoną skórę ze skłonnościami do pierzchnięcia, nadto wysuszoną. Wygładza, poprawia elastyczność, ujędrnia. Akuratnie nawilżona warstwa rogowa naskórka staje się w wyższym stopniu przepuszczalna gwoli substancji czynnych.
Roztwór kwasu hialuronowego wskutek swej żelowej konsystencji jest uniwersalnym, łatwym aż do stosowania nośnikiem dla rożnych substancji aktywnych rozpuszczalnych w wodzie. Znajduje używanie w formulacji kremów, toników, mleczkach, lotionach w szerokim zakresie pH.
HA jest substancją biozgodną (nie wywołuje żadnej niekorzystnej reakcji po zastosowaniu – podraznienia, alergie, zaczerwienienie, pieczenie).
Rozpuszczalność
Dobrze rozpuszcza się w wodzie.
Stężenie w kosmetykach
Do 100% – prawdopodobnie egzystować praktyczny bez ogródek na skórę, chociaż pod ręką bezpośrednim stosowaniu można odczuwać pokrycie skóry filmem, toteż podobnie zalecamy aplikować w stężeniu aż do 20%.
Przechowywanie
W temperaturze pokojowej, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Bronić przed dostępem bezpośredniego światła, powietrza oraz wilgoci.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: