kwas na przebarwienia skórne

Wspólnie z końcem lata oraz początkiem jesieni rozpoczyna się sezon na peelingi chemiczne (tzw. kwasy). Mają one na celu odbudowę tudzież regenerację skóry natomiast zniwelowanie skutków fotostarzenia wywołanych intensywną ekspozycją na światło słoneczne.
Efekty jakie jest dozwolone być w użyciu pod ręką serii zabiegów to: oświecenie przebarwień, ściągnięcie porów, obniżka ilości zmarszczek, nawilżenie natomiast ujędrnienie skóry, regulacja wydzielania łój oraz redukcja zmian trądzikowych. Do peelingów chemicznych zaliczamy kwasy. Te przeważnie stosowane w kosmetyce a medycynie estetycznej dzielą się na: Aha (alfa hydroksykwasy), BHA (beta hydroksykwasy), AKA (alfaketonokwasy).
Kwas glikolowy (AHA) praktyczny jest w różnych stężeniach (25% – 70%). Wyższe stężenia mogą egzystować używane tylko za sprawą lekarzy. Kwas glikolowy pozyskuje się z trzciny cukrowej. Posiada najmniejszą cząsteczkę ze wszystkich kwasów Uhm, dzięki w jakim celu wykazuje aktywność nawet w głębszych warstwach skóry. Wskazania do peelingu kwasem migdałowym to: cera szara, ziemista, trądzikowa, szorstka, starcza, pozbawiona jędrności, przebarwienia, zaskórniki tudzież grudki, skóra wymagająca regeneracji.
Kwas pirogronowy (AKA) występuje w naturze w jabłkach, sfermentowanych owocach. W gabinetach stosowany jest w stężeniach 40% – 60%. Posiada czyn sebostatycze natomiast dermoplastyczne, ze względu po co znajduje zastosowanie w zabiegach gwoli skór trądzikowych, z nadmiernym łojotokiem i trądzikiem różowatym. W wyższych stężeniach ma ruch odmładzające i zmniejszające blizny potrądzikowe.
Kwas migdałowy pozyskiwany jest z gorzkich migdałów. Praktyczny jest po największej części pod ręką takich problemach skórnych jak: trądzik, przebarwienia, fotoaging, zmarszczki, suchość skóry. W charakterze jedyny nie uwrażliwia skóry na światło słoneczne, ergo przypuszczalnie stanowić stosowany z wykorzystaniem skończony rok, plus szczerze przed natomiast po opalaniu. Olśniewający oraz gwoli skór wybitnie wrażliwych.
Kwas salicylowy (BHA) owo bez porównania kwas BHA stosowany w kosmetyce. Wykazuje silne ruch przeciwbakteryjne zaś przeciwzapalne, przeto jest przeznaczony głównie w celu skór trądzikowych kwas na przebarwienia skórne
. Reguluje ekskrecja sebum, i dzięki działaniu złuszczającemu przyśpiesza odnowę naskórka.
Kwas trójchlorooctowy (TCA) stosowany jest wyłącznie za sprawą lekarzy w stężeniach 10%-50%. Wywołuje skutek zbielenia skóry, tzw. rezultat Frost. Po zabiegu skóra usilnie łuszczy się, co być może trwać parę dni. Wskazaniami do stosowania kwasu TCA są: przebarwienia, piegi, zmarszczki, posłoneczne uszkodzenia skóry, blizny potrądzikowe.
Zabiegi chemiczne należy robić w seriach. Owo, tak jak zabiegów wypada zdziałać zależy od momentu tego, kto kwas ma znajdować się zastosowany oraz jaki tarapaty chce się wykreślić. Grunt jest żeby słuchać wszystkich zaleceń przekazanych przez kosmetyczkę lub dermatologa. Prawidłowa pielęgnacja domowa przyspiesza efekty i pomaga na dłużej je utrzymać.
Peeling kwasem migdałowym owo miły w dotyku zabieg złuszczania naskórka niedaleko użyciu naturalnego kwasu migdałowego.Zabieg polega na usunięciu defektów kosmetycznych i/lub zmian chorobowych zlokalizowanych w obrębie naskórka albo naskórka natomiast skóry właściwej. Naskórek składa się z kilku warstw komórek ułożonych jedna na drugiej. Stosując peeling migdałowy można spychać poszczególne warstwy naskórka regulując głębokość złuszczania.
Kwas migdałowy jest otrzymywanym spośród migdałów alfa-hydroksykwasem (AHA). Wykonany blisko jego użyciu peeling syntetyczny charakteryzuje absencja pieczenia a zaczerwienienia pod ręką dużej efektywności terapeutycznej. Peeling nie wyłącza pacjenta spośród życia codziennego, natomiast pojawiające się łuszczenie jest delikatne natomiast łatwe do ukrycie blisko użyciu uniwersalnie stosowanych kosmetyków nawilżających.Co najważniejsze kwas migdałowy w przeciwieństwie do innych kwasów w charakterze bezprecedensowy z kwasów nie jest fotouczalający co znaczy że możesz go aplikować latem i wykorzystywać z solarium.
Kwas kojowy – główny punkt praktyczny w produktach aż do usuwania przebarwień skóry. Jest szacunkowy poniżej w stosunku do właściwości chemicznych do hydrochinonu. W Japonii kwas kojowy praktyczny jest od czasu 1988r. w preparatach jak czynnik rozjaśniający kwas na przebarwienia
. W USA jest składnikiem roztworów wykorzystywanych w peelingach a środkach rozjaśniających skórę. Kwas kojowy obok własności depigmentacyjnych wykazuje i impreza antybakteryjne oraz zapobiega powstawaniu wolnych rodników. Preparaty zawierające ten składnik nie na to samo rozjaśniają przebarwienia, jednakowoż działają także przeciwzmarszczkowo zaś nawilżająco. Alians ten na ogół praktyczny jest w stężeniach od czasu 3% aż do 5%. Kosmetyki najnowszej generacji kwas na przebarwienia
aż do błyskawicznego redukowania przebarwień z reguły zawierają go w swoim składzie. Istnieją przekonujące metoda, w podobny sposób in vitro (w probówce) kiedy oraz in vivo (na żywym organizmie) wykazujące, iż kwas kojowy jest dynamiczny w hamowaniu produkcji melaniny.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

%d blogerów lubi to: